Menü Forumlar Popüler İçerikler Arama
Tahin Nasıl Yapılır

Tahin Nasıl Yapılır

Tahin nasıl yapılır, severek tüketilen tahin susamdan yapılmaktadır. Susam ezilerek tahin haline getirilir. İlk olarak tuz havuzlarına yatırılır ve kabuklarının dibe çökmesi sağlanır. Susamın taneleri suyun üstüne çıkar. Tuzlu suyun içinde yaklaşık 8-10 saat bekletilen susamlar daha sonra kurutma ve ezme işleminden geçirilerek tahin haline getirilir. Tahin oldukça besleyici ve acıkmayı geciktirici etkiye sahiptir. Daha çok kış geldiğinde tahinle uygun oranda karıştırılarak tüketilir. Antioksidan ve vitaminlerle vücudun dinç kalmasını sağlar, soğuğa karşı koruyucu etki yapar. Kalsiyum ve demir içeriği de fazladır. Bunun yanında E vitamini içeriğiyle kalp hastalıklarından korur, hücrelerin bozulmasına engel olur. Metabolizmanın hızlanması içinde tahin tüketilir. Tahini enerji verici etkisiyle, hastalıklardan koruyucu etkisiyle uzmanlar bile önermektedir. Kahvaltılarda, tatlı yapımında, kek, kurabiye yapımında, helva yapımında vazgeçilmez bir besindir. Her mutfakta tüketilen bir yiyecek olarak yerini alır. Tahini hazır almak yerine evde yapayı da deneyebilirsiniz. Yapımının kolay olduğunu gördüğünüzde, hazır olanlar yerine yapmayı deneyeceğinizi tahmin ediyoruz. Dilerseniz birlikte tahin nasıl yapılır öğrenmeye çalışalım. Hepinize kolay gelsin.

Tahin yapımı için gerekli malzemeler

  • 1 su bardağı susam
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Tahin nasıl yapılır?


İlk olarak susamları kavurmalısınız. Kavrulan susamlar soğuduktan sonra mutfak robotunda çekin. Ardından susamlara sıvı yağı azar azar ilave ederek, mutfak robotunda çekmeye devam edin. Tahin kıvamını yakalayıncaya kadar buna devam edin. Verdiğimiz yağın ölçüsüyle boza kıvamında tahin elde edersiniz. Siz istediğiniz kıvama göre içine biraz daha yağ ekleyebilirsiniz.

Tahin yapımında kullanılan sıvı yağı zeytinyağı, fındık yağı, susam yağı, mısır özü, Ayçiçek gibi yağlardan tercih edebilirsiniz. Ancak sağlıklı olması açısından zeytinyağını kullanmanızı öneririz. Susamları kavururken de dikkat etmelisiniz. Eğer çok kavrulursa, susamda yanık bir tat oluşacaktır. Dolayısıyla tahin de bundan nasibini alır. Bazı tariflerde susam kavrulmadan da tahin yapılıyor. Fakat susamı kavurduğunuzda yapacağınız tahin daha lezzetli olur.

Evde tahin yaptığınızda bunu buzdolabında 10 gün kadar saklayabilirsiniz. Çünkü içeriğinde hazır tahinler gibi koruyucu maddeler yok. Ancak tahin böyle yapıldığında, doğal oluyor. Sadece dayanıklılığı azalıyor. Bu yüzden hızla tüketeceğiniz miktarda yapmalısınız. Beklerse tadında acılaşma oluşur. Her kullanımda tahini karıştırarak tüketmenizi tavsiye ederiz. Verdiğimiz ölçülerden ortalama 1 su bardağı tahin elde edersiniz.

Afiyet olsun.
Son Güncelleme : 21.01.2024 17:26:39
Tahin Nasıl Yapılır ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.
Facebook Twitter Pinterest whatsapp
Tahin Nasıl Yapılır Yorumları
şifre

0 Yorum Yapılmış "Tahin Nasıl Yapılır"

Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin
Tahin Helvasının Faydaları
Tahin Helvasının Faydaları
Tahin helvasının faydaları, Susamın değişik biçimlerde işlenmesi ve ezilmesi ile tahin ortaya çıkmaktadır. Bu tahin daha çok Kış mevsiminde vücudumuzu grip ve vücudun soğuk algınlığına karşı korunması amacıyla tüketilmektedir. İçerisinde C, B ve E vi...
Bebeklere Tahin
Bebeklere Tahin
Bebeklere tahin, birçok kişi tarafından zararlı olarak bilinse bile aslınsa son derece yararlı bir besindir. Fakat doğru şekilde ve doğru ölçülerde tüketilen tahin bebeklerde de olumlu sonuçlara neden olacaktır. Bebeklere tahin en erken 8 aylık olduk...
Tahin Mideye İyi Gelirmi
Tahin Mideye İyi Gelirmi
Tahin mideye iyi gelirmi; mide yaralarına, ülsere, gastrite karşı iyi gelir. Tahin susamın ezilerek ve çeşitli işlemlere tabi tutularak akıcı bir yağ haline gelmiş şekilidir. Kuzey Afrika, Yunanistan, İran, Türkiye gibi ülkeler ve Ortadoğuda kullanıl...
Tahin Yağının Cilde Faydaları
Tahin Yağının Cilde Faydaları
Tahin Yağının Cilde Faydaları, Tahin susam bitkisinin ezilip birçok işlemden geçirilerek yeni bir hal alması ile oluşturulan bir besin türüdür. Tahin elde etmek amacı ile birçok işleme tabi tutulur. Bu esnada ise tahin yağı da elde edilir. Susamın ta...
Hamilelikte Tahin Pekmez
Hamilelikte Tahin Pekmez
Hamilelikte tahin pekmez, Hamilelikte beslenmek oldukça önemli bir konudur. Anne adayı yediği ve aldığı gıdalara oldukça dikkat etmelidir. Beslenme alışkanlığı kötü olmamalı çünkü aldığınız gıdaların, çok kıymetli olan bebeğinize gitmesi her anne ada...
Tahinin Cilde Faydaları
Tahinin Cilde Faydaları
Tahinin Cilde Faydaları: Susamın ezilip birtakım işlemlerden geçmesi ile elde edilen tahinin cilde faydaları ve vücuda faydaları oldukça fazladır. E, C ve B vitaminleri açısından oldukça zengin bir besin kaynağı olan tahin hücrenin yapısında bozulmal...
Tahin Helvası Nasıl Yapılır
Tahin Helvası Nasıl Yapılır
Tahin helvası nasıl yapılır, Tahin helvası geleneksel tatlılarımız arasında yer almaktadır. Sürekli irmik helvası ve un helvası yapmaktan sıkıldıysanız bir de bu helvayı deneyin. Yalnız baştan söyleyelim ciddi derecede kalori ihtiva etmektedir. Ama a...
Ballı Tahin
Ballı Tahin
Ballı Tahin, yıllardır süre gelen pekmez-tahin lezzetine alternatif olarak ortaya çıkan bir lezzettir. Tahin, susamın birtakım çeşitli işlemlerden geçirilmesiyle elde edilir ve içerisinde bulunan A, B ve E vitaminleri, demir ve kalsiyum miktarı ile t...
Tahin Azerice Nedir
Tahin Azerice Nedir
Tahin Azericede Nedir, Türkçede olduğu gibi Azericede de tahin anlamını taşımaktadır. Tahin, susamın ezilerek ve çeşitli işlemlere tabi tutularak yağ gibi bir hale gelmiş şeklidir. Susam tohumlarının kabuklarını soyma işleminden sonra yüksek derecele...
Tahin Besin Değerleri
Tahin Besin Değerleri
Tahin besin değerleri, ciddi oranda fazladır. Fakat içeriğinde yüksek enerji miktarı dezavantaj olarak görülebilir. Daha çok soğuk havalarda tükettiğimiz tahin, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara karşı direnç sağlar. Hastalık başlamışsa iyileş...
Tahin Helvası Kaç Kalori?
Tahin Helvası Kaç Kalori?
Tahin Helvası Kaç Kalori, helva ülkemizde özellikle Orta Doğu ülkelerinde tatlı olarak sıkça tercih edilir. Her ne kadar Orta Doğu ülkelerinde tüketilse de helvaların kökeni Türklere dayanır. Toplumda helvanın kültürlere göre değişik türleri yapılmak...
Limonlu Tahin Helvası
Limonlu Tahin Helvası
Limonlu tahin helvası, tahin helvasının yine çok güzel olan bir başka türüdür. Tahin helvası yapımı kolay olan bir tatlı türüdür. Bizler rutin tatlılara alıştığımız için bu tür tarifler belki biraz tuhaf gelebilecektir. Özellikle irmik helvası ve un ...

 

Tahin Helvasının Faydaları
Bebeklere Tahin
Tahin Mideye İyi Gelirmi
Tahin Nasıl Yapılır
Tahin Yağının Cilde Faydaları
Hamilelikte Tahin Pekmez
Tahinin Cilde Faydaları
Tahin Helvası Nasıl Yapılır
Ballı Tahin
Tahin Azerice Nedir
Tahin Besin Değerleri
Tahin Helvası Kaç Kalori?
Limonlu Tahin Helvası
Tahinin Zararları
Organik Tahin
Tahin Yağı
Tahin Pekmez Kilo Aldırır Mı
Fırında Tahin Pekmez
Kakaolu Tahin Helvası
Fırında Tahin
Tahin Helvası Tatlısı
Tahin Tatlısı
Tahin
Tahin Helvası
Tahin Pekmez Protein
Gebelikte Tahin Pekmez
Güveçte Tahin Helvası
Tahin Helvalı Kek
Konya Tahin
Tahin Pekmezli Kurabiye
Popüler İçerik
Tahinin Zararları
Tahinin Zararları
Tahinin zararları denildiği zaman genellikle bünyeye olan faydaları konuşulan tahinin ne gibi zararları olabileceğine dair kesin bir durum oluşmasa da...
Organik Tahin
Organik Tahin
Organik tahin, Tahin, susamdan yapılan bir besin maddesidir. Susamların ezilmesi ile meydana gelen tahin eskilerde tamamen en doğal yöntemler ile yapı...
Tahin Yağı
Tahin Yağı
Tahin Yağı, susamın bir takım işlemlerden geçirilip yağının çıkarılması sonucunda oluşur. Tahinden elde edilen yağ sayesinde yemek konusunda birçok ...
Tahin Pekmez Kilo Aldırır Mı
Tahin Pekmez Kilo Aldırır Mı
Tahin Pekmez Kilo Aldırır Mı, Kilo ile başı dertte olan bireylerin kesinlikle tahin pekmez ikilisinden uzak durması şarttır. Zira tahin pekmez kilo a...
Fırında Tahin Pekmez
Fırında Tahin Pekmez
Fırında tahin pekmez ,Tatlı yemeyi de, yapmayı da seven bir millet olduğumuz kesindir. Her türlü tatlıyı yapabilen ve çeşit çeşit tatlıyı sahip olan b...
Kakaolu Tahin Helvası
Kakaolu Tahin Helvası
Kakaolu tahin helvası, tahin helvası çeşitlerinden bir tanesidir. Bildiğiniz gibi tahin helvasını genellikle kışın balık yedikten sonra tüketmeyi terc...
Popüler İçerik Son Forum Konuları Yardım Sayfaları  
Tahin Helvasının Faydaları
Bebeklere Tahin
Tahin Mideye İyi Gelirmi
Tahin Nasıl Yapılır
Tahin Yağının Cilde Faydaları
Balık Sonrası Helva Yemek
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Son Forum Konuları
Balık Sonrası Helva Yemek
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024