Limonlu Tahin Helvası Tarifi ve Malzemeleri
20 Haziran 2024

Limonlu Tahin Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Limonlu tahin helvası, tahin helvasının farklı ve lezzetli bir çeşididir. Tahin helvası yapımı kolay olan bir tatlı türüdür. Genellikle alışılagelmiş tatlılara yöneldiğimiz için bu tür tarifler bazen tuhaf gelebilir. Özellikle irmik helvası ve un helvası daha popülerken. Tahin, doğası gereği vitaminli bir yiyecektir. Susamın çeşitli metotlarla işlenmesi sonucu elde edilen bir üründür. Küçükken büyüklerimiz okula gitmeden önce bir kaşık tahin pekmez verirlerdi, zihnimiz açık kalsın diye. Gerçekten de enerji düzeyi ve protein değeri yüksek bir nimettir tahin. Tahin aynı zamanda yüksek kalsiyum ve magnezyum değerlerine sahiptir. Güçlü kemikler ve sinir sistemi için bu iki mineral kaçınılmazdır. Kışın enerji vererek içimizi ısıtacak bir tatlıdır. Şimdi biz tahine bir de limon eklersek, iyice vitaminli hale getirmiş olacağız. Limon, tahinin içerisinde biraz ekşimsi bir aroma oluşturacaktır. Limonlu cheesecake kıvamında bir tat damağımıza gelecektir.

Limonlu Tahin Helvası İçin Malzemeler
  • 250 gr sade tahin helvası
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı süt
Limonlu Tahin Helvası Nasıl Yapılır?

İlk etapta bütün malzemelerimizi bir kabın içerisine alıyoruz ve çatal ya da tahta kaşık ile iyice ezerek püre haline getiriyoruz. Bu işlem biraz kolunuzu yorabilir. Bu arada fırınımızı 200 dereceye getirip ısınmaya bırakıyoruz. Toprak kaselere veya tabaklara püre haline getirdiğimiz karışımı koyuyoruz. Yalnız yükseklik 1 cm'ye kadar olursa iyi olur. Çünkü tahinde aynı kek gibi kabarma eğilimi göstermektedir. Fazla koyarsanız yanlardan taşar ve hem görüntüyü bozar hem de tepsinizi kirletir. Tahin koyduğumuz kaplarımızı fırının üst rafına yerleştirdiğimiz tel rafa koyuyoruz. Pişerken başından ayrılmamanız iyi olur, çünkü çok çabuk üzeri yanabilir. 6-7 dakika içinde limonlu tahin helvamızın kabarıp üzerinin kızardığını göreceksiniz. Bu tatlıyı sıcak servis etmek ve yemek gerekir. Dilerseniz tatlıyı daha önceden hazırlayıp sadece kızartma aşamasını bekletirsiniz. Misafirleriniz gelince mikrodalgaya atarsınız ya da fırında pişirirsiniz. Yemeklerinizi bitirmeye yakın fırına atabilirsiniz. Tahin helvasını genellikle balık yemeklerinden sonra yiyebilirsiniz. Zaten kışı hatırlatan bir tatlıdır. Limonlu tahin helvamız bu kadar. İsterseniz üzerine az miktar limon kabuğu rendeleyip sunum yapabilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tahin Mideye İyi Gelir mi?

Tahin Mideye İyi Gelir mi?

Editörün Seçtiği

Tahin Nasıl Yapılır?

Tahin Nasıl Yapılır?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Tahin Helvası Belirtileri ve Tedavisi

Fırında Tahin Helvası Belirtileri ve Tedavisi

Tahin Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Tahin Yağının Cilde Faydaları Nelerdir?

Fırında Tahin Pekmez Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tahin Pekmez Tarifi ve Malzemeleri

Ballı Tahin Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Ballı Tahin Özellikleri ve Faydaları Nelerdir?

Tahinin Cilde Faydaları Nelerdir?

Tahinin Cilde Faydaları Nelerdir?

Güncel

Tahinli Tarifler ve Malzemeleri

Tahinli Tarifler ve Malzemeleri

Güncel

Tahin Helvası Nasıl Yapılır?

Tahin Helvası Nasıl Yapılır?

Güncel

Tahin Helvası Kaç Kalori?

Tahin Helvası Kaç Kalori?