Tahinli Tarifler
Tahinli tarifler, susamın değişik işlemlere tutulması ve ezilmesi ile tahin elde edilmektedir. Vücudu grip, soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklardan korumak için genellikle kış aylarında daha çok tüketilmektedir. Tahin hücre yapısını korumaktadır. İçeriğinde yağ, protein gibi mineral ve vitaminler bakımından zengin bir besin maddesidir. Enerji deposu olduğundan dolayı, özellikle çocukların enerjisini ve vücut direncini arttırır.
Tahin, uygun saklama koşullarında uzun süre muhafaza edilmektedir. Tahin tatlı, kurabiye, kek, salata gibi birçok kullanım alanı vardır.
Tahinli Kurabiye Malzemeleri- 1 su bardağından bir parmak eksik tahin
- 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çorba kaşığı margarin
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- Yaklaşık 3,5 su bardağı un
Tahinli Kurabiye Nasıl Yapılır?
Yoğurma kabının içerisine sıvı yağ, tahin, ceviz içi ve pudra şekerini karıştırıyoruz. Ardından vanilin, kabartma tozu ve unu azar azar ilave edip yoğuruyoruz. Hamuru iyice yoğurduktan sonra minik yuvarlak şekiller verip, fırın tepsisinin üzerine yağlı kâğıt serip hamurları diziyoruz. 175 derecelik önceden ısıtılmış fırında, üzeri çatlayana kadar pişiriyoruz. Yaklaşık olarak 10-15 dakikada pişiyor. Tamamen soğuduktan sonra tepsiden alın. Ağızda dağılan çok lezzetli bir kurabiye.
T
ahinli Cevizli Çörek Malzemeleri- Yarım su bardağı yoğurt
- 1,5 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket yaş maya
- Tercihe göre 1 tatlı kaşığı mahlep
- 5-6 su bardağı un
İç malzemeler- 3 yemek kaşığı tahin
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 2 su bardağı ceviz içi (İnce kıyılmış)
- 2 su bardağı susam
- 2 su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı su
Tahinli Cevizli Çörek Nasıl Yapılır?
İlk olarak mayayı ılık sütle eritin ve şekeri ekleyerek kabarmasını bekleyin. Sonra kabaran mayanın içerisine sıvı olan malzemeleri ekleyip, en son unu ve mahlebi eleyerek ilave edin ve hamuru iyice yoğurun. 1 saat hamuru mayalanmaya bırakın. Mayalanmış hamurdan yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın. Bu bezeleri tek tek açın ve açtığınız hamurun arasına ceviz, tahin ve şeker karışımını sürün. 3 kat bu şekilde üst üste koyalım ve bunları şerit halinde keserek, hamuru iki uçtan tutup, burgu yapıp birleştirelim. Hamura bu şekli verdikten sonra üzerine pekmezli sudan sürüp 180 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.
Tahin Soslu Kek Malzemeleri- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı tahin
- 1 su bardağı şeker
- 1 tane yumurta
- 2 su bardağı un
- Vanilya
- Kabartma tozu
Sosu için- Yarım su bardağı tahin
- 1 paket çikolata
- Üzeri için; Hindistan cevizi
Tahin Soslu Kek Nasıl Yapılır?
İlk olarak yumurta ve şekeri köpük oluncaya kadar çırpıyoruz. Ardından sıvı yağı, yoğurdu ve tahini ekleyip iyice karıştırıyoruz. Son olarak vanilya, kabartma tozu ve unu ilave ederek karıştırın ve yağlanmış kek kalıbına karışımı dökün. 180 derecelik fırında pişirin. Sosu için çikolatayı eriterek tahini ekleyin. Soğumuş olan kekin üzerine dökün. En son olarak da kekin üzerine Hindistan cevizini serpin.
19.01.2024 22:24:04
Tahinli Tarifler ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|