Tahinli Kadayıf

Tahinli Kadayıf; tatlısı tarifi, herkesin çok duyup yemediği bir tatlı. Tabi Kayserili değilsen veya orada oturmuyorsan. Bu tatlı Kayseri yöresine ait bir kadayıf çeşidiymiş. Ben de yemeden önce kadayıfın tahinle bu kadar çok yakışacağını bilmezdim. Bu tarifi dışarıda hazır satılan kadayıflarla da yapabilirsiniz. Özellikle de küçük bir aileyseniz.
Ama büyük olan ailelerde durum biraz farklı olabilir. Gayet kolay, pratik bir tatlıdır. Bugüne kadar ki yaptığımız kadayıf tariflerini unutup artık hap tahinli kadayıf tarifini yapacaksanız.

Tahinli Kadayıf tarifi için gerekli olan malzemeler nelerdir?

  • Yarım kilo tel kadayıf
  • 250 gram tereyağı veya margarin (Oda sıcaklığında yumuşamış)
  • 250 gram ceviz veya fındık
  • 750 gram toz şeker
  • 4 su bardağı soğuk su

Tahinli Kadayıf Tarifinin Yapılışı ve Nasıl Yapılır?


Öncelikle tahinli kadayıf tarifini yaparken alüminyum veya bakır bir fırın tepsisi ve kenar ölçüsü 3-4 cm tercih edin. Kadayıfı öncelikle elinizle ufak ufak parçalayarak ayırın. İyice kadayıfı ufaladıktan sonra oda sıcaklığında yumuşamış olan yağın yaklaşık olarak 200 gr ile tepsiyi iyice bolca yağlayın. Daha sonra kadayıfı iki eşit parçaya ayırın. Bolca yağlanan tepsinin üzerine iyice parçalanan kadayıfın yarısını üzerine serperek her tarafına eşit miktarda gelecek şekilde iyice yayın ve iyice bastırın. Robottan geçirdiğimiz cevizlerin hepsini kadayıfın üzerine serperek kapatın.
Bir kısmını üzerine serpmek için ayırabilirsiniz isteğe göre. Kalan kadayıfı da yine aynı şekilde elinizle parçalayarak tepsideki cevizlerin üzerine serpin ve iyice bastırın. Tahinli kadayıfın üzerine de biraz yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 25-30 dakika kadar pişirin. Fırının ısısının yüksek olmamasına dikkat edin çünkü üstü kızarırken içi hala çiğ kalacaktır bu da lezzetli olmasını önler. Bu yüzden orta derece kullanın fırında. Tahinli kadayıf fırında pişerken sizde başka bir taraftan şerbetini yapmaya başlayın. Öncelikle orta büyüklükte bir tencere alıp ocağın üzerine koyun ve altını açın sonra içine ölçüde belirttiğim kadar su koyun ve üzerine toz şekeri ilave edip iyice karıştırın. Şekeri eriyene kadar yavaş yavaş karıştırın. Orta ateşte yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar pişirin. Şerbet pişmeye yakın içine birkaç damla limon suyu damlatın bu işlem şerbetin şekerlenmemesini sağlayacaktır. Şerbetin kıvamını anlamak için kuru parmağınızla tırnağınızın üzerine bir damla kadar şerbet damlatın. Damlattıktan sonra biraz bekleyin eğer dökülmüyorsa olmuş demektir. Pişen kadayıfı fırından çıkarın ve biraz havalandırın ardından hazırlamış olduğumuz şerbeti kadayıfın üzerine her tarafına eşit miktarda gelecek şekilde gezdirin. Şerbeti döktükten sonra oda sıcaklığında bira bekleyin. 1,5 su bardağı tahin alın eğer biraz koyu ise sulandırarak açın. Tahinli kadayıf tarifiniz hazır. Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve servis edin. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
20.01.2024 08:23:18
Tahinli Kadayıf ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tahinli Kadayıf Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tahinli Kadayıf"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Tahin Helvasının Faydaları

Tahin helvasının faydaları, Susamın değişik biçimlerde işlenmesi ve ezilmesi ile tahin ortaya çıkmaktadır. Bu tahin daha çok Kış mevsiminde vücudumuzu grip v...
Devamını Oku

Bebeklere Tahin

Bebeklere tahin, birçok kişi tarafından zararlı olarak bilinse bile aslınsa son derece yararlı bir besindir. Fakat doğru şekilde ve doğru ölçülerde tüketilen...
Devamını Oku

Tahin Mideye İyi Gelirmi

Tahin mideye iyi gelirmi; mide yaralarına, ülsere, gastrite karşı iyi gelir. Tahin susamın ezilerek ve çeşitli işlemlere tabi tutularak a...
Devamını Oku

Tahin Nasıl Yapılır

Tahin nasıl yapılır, severek tüketilen tahin susamdan yapılmaktadır. Susam ezilerek tahin haline getirilir. İlk olarak tuz havuzlarına yatırılır ve kabukları...
Devamını Oku

Tahin Yağının Cilde Faydaları

Tahin Yağının Cilde Faydaları, Tahin susam bitkisinin ezilip birçok işlemden geçirilerek yeni bir hal alması ile oluşturulan bir besin türüdür. Tahin el...
Devamını Oku

Hamilelikte Tahin Pekmez

Hamilelikte tahin pekmez, Hamilelikte beslenmek oldukça önemli bir konudur. Anne adayı yediği ve aldığı gıdalara oldukça dikkat etmelidir. Beslenme alışkanlı...
Devamını Oku

Tahinin Cilde Faydaları

Tahinin Cilde Faydaları: Susamın ezilip birtakım işlemlerden geçmesi ile elde edilen tahinin cilde faydaları ve vücuda faydaları oldukça fazladır...
Devamını Oku

Tahin Helvası Nasıl Yapılır

Tahin helvası nasıl yapılır, Tahin helvası geleneksel tatlılarımız arasında yer almaktadır. Sürekli irmik helvası ve un helvası yapmaktan sıkıldıysanız bir d...
Devamını Oku

Ballı Tahin

Ballı Tahin, yıllardır süre gelen pekmez-tahin lezzetine alternatif olarak ortaya çıkan bir lezzettir. Tahin, susamın birtakım çeşitli işlemlerden geçirilmes...
Devamını Oku

Tahin Azerice Nedir

Tahin Azericede Nedir, Türkçede olduğu gibi Azericede de tahin anlamını taşımaktadır. Tahin, susamın ezilerek ve çeşitli işlemlere tabi tutularak yağ gi...
Devamını Oku

Tahin Besin Değerleri

Tahin besin değerleri, ciddi oranda fazladır. Fakat içeriğinde yüksek enerji miktarı dezavantaj olarak görülebilir. Daha çok soğuk havalarda tükettiğimiz tah...
Devamını Oku

Tahin Helvası Kaç Kalori?

Tahin Helvası Kaç Kalori, helva ülkemizde özellikle Orta Doğu ülkelerinde tatlı olarak sıkça tercih edilir. Her ne kadar Orta Doğu ülkelerinde tüketilse de h...
Devamını Oku

Limonlu Tahin Helvası

Limonlu tahin helvası, tahin helvasının yine çok güzel olan bir başka türüdür. Tahin helvası yapımı kolay olan bir tatlı türüdür. Bizler rutin tatlılara alış...
Devamını Oku

Tahinin Zararları

Tahinin zararları denildiği zaman genellikle bünyeye olan faydaları konuşulan tahinin ne gibi zararları olabileceğine dair kesin bir durum oluşmasa da insanl...
Devamını Oku

Organik Tahin

Organik tahin, Tahin, susamdan yapılan bir besin maddesidir. Susamların ezilmesi ile meydana gelen tahin eskilerde tamamen en doğal yöntemler ile yapılmaktay...
Devamını Oku

Tahin Yağı

Tahin Yağı, susamın birtakım işlemlerden geçirilip yağının çıkarılması sonucunda oluşur. Tahinden elde edilen yağ sayesinde yemek konusunda birçok aland...
Devamını Oku

Tahin Pekmez Kilo Aldırır Mı

Tahin Pekmez Kilo Aldırır Mı, Kilo ile başı dertte olan bireylerin kesinlikle tahin pekmez ikilisinden uzak durması şarttır. Zira tahin pekmez kilo a...
Devamını Oku

Fırında Tahin Pekmez

Fırında tahin pekmez, Tatlı yemeyi de yapmayı da seven bir millet olduğumuz kesindir. Her türlü tatlıyı yapabilen ve çeşit çeşit tatlıyı sahip olan bir mutfa...
Devamını Oku

Kakaolu Tahin Helvası

Kakaolu tahin helvası, tahin helvası çeşitlerinden bir tanesidir. Bildiğiniz gibi tahin helvasını genellikle kışın balık yedikten sonra tüketmeyi tercih etme...
Devamını Oku

Fırında Tahin

Fırında tahin, Çoğu kişiye sorulduğu zaman balığın yanında gidebilecek en iyi tatlının helva olduğunu söylerler! bu doğru fakat, bu tarif bilinen bütün görüş...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Tahin Helvasının Faydaları
Bebeklere Tahin
Tahin Mideye İyi Gelirmi
Tahin Nasıl Yapılır
Tahin Yağının Cilde Faydaları
Son Forum Konuları
Balık Sonrası Helva Yemek
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024