Kurabiyemizi yapmak için öncelikli olarak hamurunun yapılması gerekir bunun içinde gereken malzemelerden oda sıcaklığında olan margarin, yumurta, sıvı yağ ve pudra şekeri bir araya getirilerek derin bir hamur kabı içerisinde karışıncaya kadar yoğurulur.
Daha sonra içerisine nişasta ilave edilerek tekrar yoğurmaya devam edilir ve en sonda kabartma tozu konduktan sonra alabildiğince un azar azar eklenerek hamur ele yapışmayan veya kaba yapışmayan homojen kıvam alana kadar yoğurulur. İstenen kıvam elde edildiğinde kurabiye hamurumuz içerisine haşhaş ve tahinde ilave edilerek kıvamını yeniden ayarlamak için son un da ilave edilir ve
Tahinli Haşhaşlı kurabiyemizin hamuru hazırlanmış olur. Daha sonra büyüklükleri ceviz kadar olacak şekilde parçalar kopartarak ortası delik olacak şekilde ayarlanır ve önceden yağlı kâğıt koyarak hazırladığınız tepsi üzerine yerleştirilir. Tüm hamur bitene kadar işlem tekrarlanarak kabarma miktarı da değerlendirilerek belirli aralıklarda hepsi tepsiye dizilir. Daha sonra son aşama olan üzeri için tahinle karıştırılmış haşhaş bir fırça yardımıyla üst kısma gelecek şekilde bol miktarda sürülerek kurabiyelerimiz son haline getirilir. Hazır olan kurabiye hamuru önceden 180 derecede ısınması için ayarlanan fırın içerisine yerleştirilerek ortalama 10-15 dakika kadar pişirilir. Son bir kontrol yapılarak tekrar pişmesi beklenen
Tahinli Haşhaşlı kurabiyelerimiz artık hazır ve servis edilebilirdir. En son süs olarak üzerine pudra şekeri serpiştirilir.
Afiyet olsun.