Tahinli Fındıklı Kurabiye; Kek, pasta, börek, tatlı ve tuzlu yiyecekler Türk mutfağında oldukça çok yapılır ve tüketilir. Evimize gelen misafirlerimize, akrabalarımıza, dostlarımıza veya biz bir misafirliğe gidince ikram edilir. Sabah kahvaltılarında, öğlen vakitlerinde, beş çaylarının yanında, akşam yemeklerinden sonra tatlı yiyecekler mutlaka tüketilir.
Türk mutfağında tatlı ve tuzlu yiyecekler çok tüketildiği için çok çeşidi vardır. Mutfağa girince isteğimiz malzemeden farklı güzel tatlar yapabiliriz. Yaptığımız yiyeceklerin tatlarının güzel olduğu kadar görüntüsüne de dikkat ederiz. Özenle, güzel bir sunum yaparak ikram ederiz. Bugün de sizlere yapımı çok kolay olan tahinli kurabiye tarifi vereceğim.
Tahinli fındıklı kurabiyemiz hem lezzetli hem de hafif bir tattır. Şimdiden kolay gelsin.
- 1 su bardağı tahin
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 su bardağı sıvı yağ (Bir parmak kadar eksik)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un (Yaklaşık 3- 4 su bardağı)
- 1 su bardağı fındık
Tahinli Fındıklı Kurabiye Nasıl Yapılır?
Tahinli fındıklı kurabiyemizi yapmak için ilk olarak derin bir yoğurma kabımızı alıyoruz. İçine tahini ve pudra şekerini koyuyoruz ve elimizle karıştırıyoruz. Karıştırdıktan sonra içine sıvı yağını, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı koyup yoğuruyoruz. Un iyice açılana kadar yoğuruyoruz.
Ne kadar çok yoğurursak o kadar hamurumuz güzel bir kıvam alır. Son olarak da içine 1 su bardağı fındığı koyuyoruz. Koyduktan sonra biraz daha yoğuruyoruz. Yoğurma işlemi bittikten sonra fındık büyüklüğünde parçalara ayırıp yuvarlıyoruz. Yağlı kâğıt serili olan tepsimize diziyoruz. Fırını ısıtmamıza gerek yoktur. Fırını 180 dereceye verip tepsiyi fırına koyuyoruz. Kurabiyelerin üstü iyice kızarıp çatlayana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun.