Öncelikle tatlının şerbeti hazırlanır ve soğumaya bırakılır, bunun için 3 kâse su bir tencere konulur ocağa konulur ocağın altı iyice açılır, 10 dakika kaynatılır ve içerisine yarım limon suyu eklenir soğumaya bırakılır. Diğer taraftan tahin ile sıvı yağ karıştırılır baklava yufkasından 3 adet alınıp üzerinde hiç boş yer kalmayacak şekilde tahin ve sıvı yağ karışımı sürülür yufka ikiye katlanır, yufkanın üzerine yine hiç boş yer kalmayacak şekilde sıvı yağ ve tahin karışımı sürülür, yufka tekrar katlanır ve içerisine iri dövülmüş ceviz veya fındık konularak rulo şeklinde sarılır, bu uygulama bütün yufkalar için aynen uygulanır ve tepsiye konulur, üzerine geri kalan sıvı yağ ile yağlanarak istenilen büyüklükte kesilir, sıvı yağdan biraz alınarak yumurta sarısı ile karıştırılıp baklavanın üzerine sürülür, yaklaşık 170 derecede önceden ısıtılmış fırına sürülür 45 dakika pişirilir, baklava fırından çıkarıldıktan sonra ilk sıcaklık çıktıktan sonra soğutulmuş olan şerbeti dökülür.
Afiyet olsun.