Tahin Tatlısı

Tahin Tatlısı, Tahan ya da bilinen adı ile tahin, susam yiyeceğinin ezilip birtakım işlemlerden geçerek yağının çıkarılması sonucunda elde edilir. Bu işlemlerin yapılması esnasında akıcı halde bir yağ elde edilir. Yüksek kalitede olan susam tohumları önce eleme işleminden geçirilip kabuklarının soyulması ve ayrılması ardından yıkanma işleminden geçtikten sonra yaklaşık olarak 150 ile 200 derece arasında olan bir sıcaklıkta 2 ile 3 saate civarında kavrulur.
Daha sonra ise oda sıcaklığı seviyesine ininceye kadar bekletilir. Sonrasında ise ezilerek tahin elde edilir. Tahin genellikle kahvaltılarda ve unlu yiyeceklerin içinde bulunduğu gibi pekmez ya da bal ile karıştırılmak sureti ile tüketilen bir üründür. Oldukça yüksek besin değerine sahip olan bu ürünü aynı zamanda da birçok Tahin Tatlısı çeşidinin içinde de kullanıldığı bilinmektedir. Tahinin tatlı alanında yapıldığı ürünlere birkaç tanesine örnek verecek olursak şunları söylememiz mümkündür:
  • Tahinli pekmezli profiterol
  • Cevizli tahinli çörek
  • Tahinli kabak tatlısı
  • Tahinli kurabiye
  • Tahinli şehzade tatlısı
  • Tahin helvalı puding
  • Tahin helvası
Görüldüğü üzere birçok Tahin Tatlısı türü bulunmaktadır. Bu tatlı çeşitleri arasında en sık yapılanı ise tahin helvasıdır. Şimdi sizlere tahin helvasının yapını anlatacağız.

Fırında Sıcak Tahin Helvası


Yapılışı oldukça kolay olan bu Tahin Tatlısı türü hazırlanışı itibari ile 15 dk ve pişme süresi 15 dakika olmak üzere toplamda 30 dakikanızı alacaktır.
Sizlere 2 kişilik bir tahin helvası tarifi yapımını anlatacağız. İsteğe göre malzemeleri arttırarak kişi sayısını sizler de belirleyebilirsiniz. Fırında sıcak tahin helvasının malzemeleri ve yapılış şekli aşağıda verilmiştir.

Tahin Helvası Malzemeleri

  • 250 ya da 300 gram kadar tahin helvası
  • Birkaç damla kadar limon suyu

Tahin Helvası Nasıl Yapılır?


Fırında pişirmek için helva yapmak istiyorsak eğer bir adet büyük bir fırın kabı ya da güveç kullanılabilir. Helvayı yiyeceğimiz sırada kolaylık sağlaması amacı ile porsiyon halinde olan fırın kapları tercih edilebilir. Bunun yanı sıra seçeceğimiz helva türü size kalmıştır. İster kakaolu helva yapabilirsiniz isterseniz de sade tahin helva kullanmanız mümkündür. Helvanızı çatal ile kolay bir şekilde ezebilmek adına genişçe bir kabın içine kişi sayısına göre 100 ile 150 gram kadar helva koymanız gerekir. Kişi başına yarım paket margarin kadar bir büyüklük yeterli olacaktır. Helvanızı çatalla iyice ezin ve küçük parçalar haline getirerek un ufak edin. Üstüne 300 gramlık helva için yarım limonun yarısını ilave edin. Fazla limon kullanmanız helvanızın tadını bozabilir. Tahmini olarak 10 ile 15 damla limon yeterli olacaktır. Limon ilave edildikten sonra helvanızı tekrardan çatal ile ezin. Bu sırada fırınınızı da 180 derecede ısıtınız. Helvada yağ olduğu için tekrardan herhangi bir yağ (Tereyağı gibi) eklemenize gerek yoktur. Ancak isteyenler koyabilir. Ezilen helvalarınızı kapların içine koyun. Kaplarda yaklaşık olarak 1 cm'ye kadar kalınlıkta helva olması gerekir. Kabı ağzına kadar doldurmayınız. Çünkü pişme esnasında helva genişleyip hacmi artacağı için kabınızdan taşması mümkündür. Helvanızı fırınınıza verebilirsiniz. Tahin tatlılarından biri olan tahin helva hazır.
19.01.2024 05:40:27
Tahin Tatlısı ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Tahin Tatlısı Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Tahin Tatlısı"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Tahin Helvasının Faydaları

Tahin helvasının faydaları, Susamın değişik biçimlerde işlenmesi ve ezilmesi ile tahin ortaya çıkmaktadır. Bu tahin daha çok Kış mevsiminde vücudumuzu grip v...
Devamını Oku

Bebeklere Tahin

Bebeklere tahin, birçok kişi tarafından zararlı olarak bilinse bile aslınsa son derece yararlı bir besindir. Fakat doğru şekilde ve doğru ölçülerde tüketilen...
Devamını Oku

Tahin Mideye İyi Gelirmi

Tahin mideye iyi gelirmi; mide yaralarına, ülsere, gastrite karşı iyi gelir. Tahin susamın ezilerek ve çeşitli işlemlere tabi tutularak a...
Devamını Oku

Tahin Nasıl Yapılır

Tahin nasıl yapılır, severek tüketilen tahin susamdan yapılmaktadır. Susam ezilerek tahin haline getirilir. İlk olarak tuz havuzlarına yatırılır ve kabukları...
Devamını Oku

Tahin Yağının Cilde Faydaları

Tahin Yağının Cilde Faydaları, Tahin susam bitkisinin ezilip birçok işlemden geçirilerek yeni bir hal alması ile oluşturulan bir besin türüdür. Tahin el...
Devamını Oku

Hamilelikte Tahin Pekmez

Hamilelikte tahin pekmez, Hamilelikte beslenmek oldukça önemli bir konudur. Anne adayı yediği ve aldığı gıdalara oldukça dikkat etmelidir. Beslenme alışkanlı...
Devamını Oku

Tahinin Cilde Faydaları

Tahinin Cilde Faydaları: Susamın ezilip birtakım işlemlerden geçmesi ile elde edilen tahinin cilde faydaları ve vücuda faydaları oldukça fazladır...
Devamını Oku

Tahin Helvası Nasıl Yapılır

Tahin helvası nasıl yapılır, Tahin helvası geleneksel tatlılarımız arasında yer almaktadır. Sürekli irmik helvası ve un helvası yapmaktan sıkıldıysanız bir d...
Devamını Oku

Ballı Tahin

Ballı Tahin, yıllardır süre gelen pekmez-tahin lezzetine alternatif olarak ortaya çıkan bir lezzettir. Tahin, susamın birtakım çeşitli işlemlerden geçirilmes...
Devamını Oku

Tahin Azerice Nedir

Tahin Azericede Nedir, Türkçede olduğu gibi Azericede de tahin anlamını taşımaktadır. Tahin, susamın ezilerek ve çeşitli işlemlere tabi tutularak yağ gi...
Devamını Oku

Tahin Besin Değerleri

Tahin besin değerleri, ciddi oranda fazladır. Fakat içeriğinde yüksek enerji miktarı dezavantaj olarak görülebilir. Daha çok soğuk havalarda tükettiğimiz tah...
Devamını Oku

Tahin Helvası Kaç Kalori?

Tahin Helvası Kaç Kalori, helva ülkemizde özellikle Orta Doğu ülkelerinde tatlı olarak sıkça tercih edilir. Her ne kadar Orta Doğu ülkelerinde tüketilse de h...
Devamını Oku

Limonlu Tahin Helvası

Limonlu tahin helvası, tahin helvasının yine çok güzel olan bir başka türüdür. Tahin helvası yapımı kolay olan bir tatlı türüdür. Bizler rutin tatlılara alış...
Devamını Oku

Tahinin Zararları

Tahinin zararları denildiği zaman genellikle bünyeye olan faydaları konuşulan tahinin ne gibi zararları olabileceğine dair kesin bir durum oluşmasa da insanl...
Devamını Oku

Organik Tahin

Organik tahin, Tahin, susamdan yapılan bir besin maddesidir. Susamların ezilmesi ile meydana gelen tahin eskilerde tamamen en doğal yöntemler ile yapılmaktay...
Devamını Oku

Tahin Yağı

Tahin Yağı, susamın birtakım işlemlerden geçirilip yağının çıkarılması sonucunda oluşur. Tahinden elde edilen yağ sayesinde yemek konusunda birçok aland...
Devamını Oku

Tahin Pekmez Kilo Aldırır Mı

Tahin Pekmez Kilo Aldırır Mı, Kilo ile başı dertte olan bireylerin kesinlikle tahin pekmez ikilisinden uzak durması şarttır. Zira tahin pekmez kilo a...
Devamını Oku

Fırında Tahin Pekmez

Fırında tahin pekmez, Tatlı yemeyi de yapmayı da seven bir millet olduğumuz kesindir. Her türlü tatlıyı yapabilen ve çeşit çeşit tatlıyı sahip olan bir mutfa...
Devamını Oku

Kakaolu Tahin Helvası

Kakaolu tahin helvası, tahin helvası çeşitlerinden bir tanesidir. Bildiğiniz gibi tahin helvasını genellikle kışın balık yedikten sonra tüketmeyi tercih etme...
Devamını Oku

Fırında Tahin

Fırında tahin, Çoğu kişiye sorulduğu zaman balığın yanında gidebilecek en iyi tatlının helva olduğunu söylerler! bu doğru fakat, bu tarif bilinen bütün görüş...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Tahin Helvasının Faydaları
Bebeklere Tahin
Tahin Mideye İyi Gelirmi
Tahin Nasıl Yapılır
Tahin Yağının Cilde Faydaları
Son Forum Konuları
Balık Sonrası Helva Yemek
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024