Malzeme listemiz bu kadar. Öncelikle tenceremizi ve tereyağımızı ocağa alıyoruz. Tereyağı eridikten sonra hemen unumuzu atıyoruz. Yalnız tek seferde koymadan azar azar koyarsak daha rahat karıştırabilirsiniz. Karıştırırken spatula daha kullanışlı olmaktadır. Tereyağının eridikten sonra çabuk yanma özelliği olduğu için unu hemen koyduk. Unu yedirdikten sonra hafif sarımsı olana kadar karıştırıyoruz.
Daha sonra tenceremizi ocaktan alıyoruz ve pudra şekerini ilave ediyoruz. Onuda yedire yedire atabiliriz. Tekrar ocağa alıp hafiften pudra şekerinin erimesini sağlıyoruz. Yalnız çok tutmayacağız sadece pudra şekerinde ısı oluşturmak için. Şimdi sırada tahin var. Tahini de ilave ettikten sonra, esas karakterimiz olan kakaoyu ilave ediyoruz. Hepsini iyice harmanlıyoruz ve kalıplara alıyoruz. Hatta harmanlama işlemini elinizle de yapabilirsiniz. Ama elinizi yakmadan İsterseniz silikon kalıplar kullanabilirsiniz. Desenli ya da hayvanlı kalıplar çocukların ilgisini çekecektir. Onlara normal şekilde tahin yedirmek zor olabilir. Fakat bu işinize yarayacaktır.
Kakaolu tahin helvası misafirleriniz için hazırlayabileceğiniz muhteşem bir lezzet olacaktır. Helvaları servis ederken üzerlerine hafiften kakao serpebilirsiniz.
Kakaolu tahin helvası yolculuğumuzun sonuna geldik.
Şimdiden afiyet olsun.