İlk etapta bütün malzemelerimizi bir kabın içerisine alıyoruz ve çatal ya da tahta kaşık ile iyice ezerek püre haline getiriyoruz. Bu işlem biraz kolunuzu yorabilir. Bu arada fırınımızı 200 dereceye getirip ısınmaya bırakıyoruz. Toprak kaselere veya tabaklara püre haline getirdiğimiz karışımı koyuyoruz.
Yalnız yükseklik 1 cm'ye kadar olursa iyi olur. Çünkü tahinde aynı kek gibi kabarma eğilimi göstermektedir. O yüzden fazla koyarsanız yanlardan taşıp hem görüntüyü bozar hem de tepsinizi kirletir. Tahin koyduğumuz kaplarımızı fırının üst rafına yerleştirdiğimiz telime koyuyoruz. Yalnız pişerken başından ayrılmasanız iyi olur. Zira çok çabuk üzeri yanabilir. 6-7 dk. İçinde
Limonlu tahin helvamızın kabarıp üzerinin kızardığını göreceksiniz. Bu tatlıyı sıcak servis etmek ve yemek gerekir. Dilerseniz tatlıyı daha önceden hazırlayıp sadece kızartma aşamasını bekletirsiniz. Misafirleriniz gelince mikrodalgaya atarsınız. Yoksa fırında pişirirsiniz ya da yemeklerinizi bitirmeye yakın fırına atarsınız. Tahin helvasını genellikle balık yemeklerinden sonra yiyebilirsiniz. Zaten kışı hatırlatan bir tatlıdır.
Limonlu tahin helvamız bu kadar. İsterseniz üzerine az miktar limon kabuğu rendeleyip sunum yapabilirsiniz.
Şimdiden afiyet olsun.