{ "title": "Tahinli Kek", "image": "https://www.tahin.gen.tr/images/Tahinli-Kek-28.jpg", "date": "20.01.2024 04:00:53", "author": "Mustafa Zafer Kaya", "article": [ { "article": "Tahinli kek, evde sürekli misafir ağırlayan ve bu misafirlere farklı lezzetler sunmayı seven ev hanımları için ideal bir tatlıdır. Ayrıca evde yalnız kalanlar, bekarlar ve çocuklu insanlar da bu keki tercih edebilirler. Tahin tadını sevmeyen ve kahvaltıda yemeyen çocuklar için iyi bir alternatiftir. Ek olarak bu kek oldukça ucuz malzemeleri olması, besin değerlerinin yüksek olması ve çabucak pişmesi gibi nedenlerden dolayı herkes tarafından tercih edilir. Tahinli kekin bir dilimi pasta satan yerlerde 3-4 TL arasında değişmektedir. Oysa evde yapılacak bir tahinli kekin bir dilimi 50 kuruştan fazlaya mal olmaz. Üstelik daha taze ve gözünüzün önünde kendiniz yapacağınız için hijyenik olduğundan emin olabilirsiniz. Tahinli kek bitiremediğiniz takdirde buzdolabında saklayıp soğuk şekilde de tüketebileceğiniz bir bir tatlıdır. Sabahları tüketildiğinde gün boyunca ihtiyaç duyacağınız yüksek enerji verir. Evde bu keki yapmak isteyen birisi için gerekli olan malzemeler ve tarif şu şekildedir:

Tahinli Kek Malzemeleri
Tahinli Kek Nasıl Yapılır?

Derin bir kaba yumurtaları kırın. Üzerine toz şekeri boşaltın ve köpürene kadar karıştırın. Ardından sıvı yağ ve ılık sütü dökün ve karıştırmaya devam edin. Tahini isterseniz burada ekleyebilirsiniz. İsteğinize göre kek kalıbındaki hamurun üstüne döküp bıçakla aşağı yukarı çizikler atarak mozaik bir pasta görünümü sağlayabilirsiniz. Son olarak un, kabartma tozu ve vanilya karışıma eklenir ve kıvam alıncaya kadar karıştırılır. Karışım içine ceviz veya fındık içine atabileceğiniz gibi üzerine de serpebilirsiniz. Karışım yağlanmış kek kalıbına dökülmeden önce susam ve çörek otu serpilir. Hamur kek kalıbına dökülür ve daha önceden ısıtılmış 180 derece fırına dökülür. Ortalama pişme süresi 30 dakikadır. Fırından çıkarılan tahinli kek dilimlenerek sıcak servis edilir.
" } ] }