{ "title": "Tahinli Kadayıf", "image": "https://www.tahin.gen.tr/images/Tahinli-Kadayif-18.jpg", "date": "20.01.2024 08:23:18", "author": "Nihal ucar", "article": [ { "article": "Tahinli Kadayıf; tatlısı tarifi, herkesin çok duyup yemediği bir tatlı. Tabi Kayserili değilsen veya orada oturmuyorsan. Bu tatlı Kayseri yöresine ait bir kadayıf çeşidiymiş. Ben de yemeden önce kadayıfın tahinle bu kadar çok yakışacağını bilmezdim. Bu tarifi dışarıda hazır satılan kadayıflarla da yapabilirsiniz. Özellikle de küçük bir aileyseniz. Ama büyük olan ailelerde durum biraz farklı olabilir. Gayet kolay, pratik bir tatlıdır. Bugüne kadar ki yaptığımız kadayıf tariflerini unutup artık hap tahinli kadayıf tarifini yapacaksanız.

Tahinli Kadayıf tarifi için gerekli olan malzemeler nelerdir?
Tahinli Kadayıf Tarifinin Yapılışı ve Nasıl Yapılır?

Öncelikle tahinli kadayıf tarifini yaparken alüminyum veya bakır bir fırın tepsisi ve kenar ölçüsü 3-4 cm tercih edin. Kadayıfı öncelikle elinizle ufak ufak parçalayarak ayırın. İyice kadayıfı ufaladıktan sonra oda sıcaklığında yumuşamış olan yağın yaklaşık olarak 200 gr ile tepsiyi iyice bolca yağlayın. Daha sonra kadayıfı iki eşit parçaya ayırın. Bolca yağlanan tepsinin üzerine iyice parçalanan kadayıfın yarısını üzerine serperek her tarafına eşit miktarda gelecek şekilde iyice yayın ve iyice bastırın. Robottan geçirdiğimiz cevizlerin hepsini kadayıfın üzerine serperek kapatın. Bir kısmını üzerine serpmek için ayırabilirsiniz isteğe göre. Kalan kadayıfı da yine aynı şekilde elinizle parçalayarak tepsideki cevizlerin üzerine serpin ve iyice bastırın. Tahinli kadayıfın üzerine de biraz yağ sürüp önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık olarak 25-30 dakika kadar pişirin. Fırının ısısının yüksek olmamasına dikkat edin çünkü üstü kızarırken içi hala çiğ kalacaktır bu da lezzetli olmasını önler. Bu yüzden orta derece kullanın fırında. Tahinli kadayıf fırında pişerken sizde başka bir taraftan şerbetini yapmaya başlayın. Öncelikle orta büyüklükte bir tencere alıp ocağın üzerine koyun ve altını açın sonra içine ölçüde belirttiğim kadar su koyun ve üzerine toz şekeri ilave edip iyice karıştırın. Şekeri eriyene kadar yavaş yavaş karıştırın. Orta ateşte yaklaşık olarak 10-15 dakika kadar pişirin. Şerbet pişmeye yakın içine birkaç damla limon suyu damlatın bu işlem şerbetin şekerlenmemesini sağlayacaktır. Şerbetin kıvamını anlamak için kuru parmağınızla tırnağınızın üzerine bir damla kadar şerbet damlatın. Damlattıktan sonra biraz bekleyin eğer dökülmüyorsa olmuş demektir. Pişen kadayıfı fırından çıkarın ve biraz havalandırın ardından hazırlamış olduğumuz şerbeti kadayıfın üzerine her tarafına eşit miktarda gelecek şekilde gezdirin. Şerbeti döktükten sonra oda sıcaklığında bira bekleyin. 1,5 su bardağı tahin alın eğer biraz koyu ise sulandırarak açın. Tahinli kadayıf tarifiniz hazır. Soğuduktan sonra servis tabağına alın ve servis edin. Şimdiden hepinize afiyet olsun.
" } ] }