{ "title": "Tahinli Haşhaşlı Kurabiye", "image": "https://www.tahin.gen.tr/images/Tahinli-Hashasli-Kurabiye-69.jpg", "date": "20.01.2024 03:09:25", "author": "perihan ateş", "article": [ { "article": "Tahinli Haşhaşlı kurabiye; Tahin susamdan üretilen ve yağlı ve tatlı olan bir besindir. Tahin daha çok kış aylarında tüketilen, vücudu grip ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıklara karşı koruyan bir besindir. C, E ve B vitaminleri içermektedir. Hücre yapısını koruyan ve dostu olan tahinin ana maddesi susam sıcak iklim koşullarında yetişen bir tahıl ürünüdür. Haşhaş bitkinin meyvesi olan kapsül içerisinde, çok sayıda tohum bulunur ve bu tohumlara da haşhaş denir. Haşhaşın yağı ise tohumların yüzde kırk beşini oluşturmaktadır. Haşhaşın süslediği kurabiyeler, muhteşem tahin lezzeti ile bir araya geldiğinde sıra dışı bir lezzet ortaya çıkartmaktadır. Tahin lezzetini içerisinde barındıran kurabiyeler bulmak veya içerisinde haşhaş olan kurabiyeler bulmak mümkündür. Ama biz sizlere bugün ikisinin bir arada olduğu ve değişik bir lezzet olan tahinli haşhaşlı kurabiyelerin tarifini vereceğiz.

Tahinli haşhaşlı kurabiyenin malzemeleri
Üzeri için
Tahinli haşhaşlı kurabiye nasıl yapılır?

Kurabiyemizi yapmak için öncelikli olarak hamurunun yapılması gerekir bunun içinde gereken malzemelerden oda sıcaklığında olan margarin, yumurta, sıvı yağ ve pudra şekeri bir araya getirilerek derin bir hamur kabı içerisinde karışıncaya kadar yoğurulur. Daha sonra içerisine nişasta ilave edilerek tekrar yoğurmaya devam edilir ve en sonda kabartma tozu konduktan sonra alabildiğince un azar azar eklenerek hamur ele yapışmayan veya kaba yapışmayan homojen kıvam alana kadar yoğurulur. İstenen kıvam elde edildiğinde kurabiye hamurumuz içerisine haşhaş ve tahinde ilave edilerek kıvamını yeniden ayarlamak için son un da ilave edilir ve Tahinli Haşhaşlı kurabiyemizin hamuru hazırlanmış olur. Daha sonra büyüklükleri ceviz kadar olacak şekilde parçalar kopartarak ortası delik olacak şekilde ayarlanır ve önceden yağlı kâğıt koyarak hazırladığınız tepsi üzerine yerleştirilir. Tüm hamur bitene kadar işlem tekrarlanarak kabarma miktarı da değerlendirilerek belirli aralıklarda hepsi tepsiye dizilir. Daha sonra son aşama olan üzeri için tahinle karıştırılmış haşhaş bir fırça yardımıyla üst kısma gelecek şekilde bol miktarda sürülerek kurabiyelerimiz son haline getirilir. Hazır olan kurabiye hamuru önceden 180 derecede ısınması için ayarlanan fırın içerisine yerleştirilerek ortalama 10-15 dakika kadar pişirilir. Son bir kontrol yapılarak tekrar pişmesi beklenen Tahinli Haşhaşlı kurabiyelerimiz artık hazır ve servis edilebilirdir. En son süs olarak üzerine pudra şekeri serpiştirilir.

Afiyet olsun.
" } ] }