{ "title": "Tahinli Açma", "image": "https://www.tahin.gen.tr/images/Tahinli-Acma-87.jpg", "date": "19.01.2024 19:14:49", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Tahinli Açma; Tahin sağlık açışından değerli bir besindir. Genellikle hamur işlerinde kullanılan tahinin, pekmezle karıştırılıp, sabahları aç karına içilmesi de vücuttaki demir oranını arttırmaktadır. Ben tahini bütün hamur işlerinde denemiş biri olarak, en çok yakıştırdığım ve lezzetli bulduğum tahinli açma tarifini sizlerle de paylaşmak istedim. Kahvaltı için ve çay saatlerinde tereddütsüz ikram edebilirsiniz.

Tahinli açma için gerekli olan malzemeler
Tahinli açma nasıl yapılır?

Mayalı bir hamur yapacağımız için, ilk olarak unu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasına yumurta beyazlarını koyuyoruz. Sarılarını da üzerine sürmek için ayırıyoruz. Daha sonra sıvıyağı, sütü, tahini, şekeri, tuzu, mayayı ve unu hep birlikte yoğurmaya başlıyoruz. Kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur elde edene kadar, yoğurma işlemine devam ediyoruz. Mayalanması için üzerini bir bezle sararak 1-2 saat kadar bekletiyoruz. Hamur mayalandıktan sonra, bezeler yaparak hamurları ayırıyoruz. Uzunca rulo yaptıktan sonra simit biçiminde burarak, yağlı kağırt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Tüm hamur bittikten sonra yumurta sarılarını sürüp, yağlanmış fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Tahinli açma servise hazır haldedir.

Afiyet olsun.
" } ] }