{ "title": "Tahin Yağı", "image": "https://www.tahin.gen.tr/images/tahin-yagi.jpg", "date": "21.01.2024 12:01:26", "author": "ALİ ATAY", "article": [ { "article": "
Tahin Yağı, susamın birtakım işlemlerden geçirilip yağının çıkarılması sonucunda oluşur. Tahinden elde edilen yağ sayesinde yemek konusunda birçok alanda faydalanmaktadır. Aynı zamanda sağlığımıza oldukça faydası bulunan bu yağ sürekli olarak tüketilmesinde fayda vardır. Bunun ile bu yağın üretimi ekonomik anlamda oldukça karlı bir iş olup üreticilerine yüksek gelir kaynağı olduğu bilinmektedir. Tahin Yağı elde etmek için birçok zahmetli ve meşakkatli işlemin yapılmasının yanı sıra uzun süren bir iş çalışması gerektirdiğini de söylemek gerekir. Soframıza ulaşana kadar bu yağın elde edilmesinde birçok kişinin emeğinin olduğunu söyleyebiliriz. Bu yağ üretimi ile ilgili detaylı bilgiyi makalemizin içerisinde sizlerle paylaşacağız. Aynı zamanda Tahin Yağı faydaları konusunda sizleri bilgilendireceğiz.

Tahin Yağının Üretimi Nasıl Yapılır?

Birçok aşamadan geçen ve oldukça uzun süren bu işlem aynı zamanda oldukça meşakkatli ve zor bir iştir. Öncelikli olarak susamın ezilerek un ufak edilmesi gerekir. Bunun için kullanılan özel birtakım makineler bulunmaktadır. Bu makineler susamın ezilerek kabuğundan ayrılması konusunda oldukça önemli bir iş yapmaktadır. Aynı zamanda susamın kabuğundan ayrılması için özel olarak hazırlanmış olan tuzlu havuzlar kullanılmaktadır. Bu havuzlar sayesinde susam tam manası ile kabuğundan ayrılır ve un ufak bir hale gelmiş olur.

Ezilmiş olan ve kabuğundan ayrılan susam akabinde kuruma işleminin gerçekleşmesi amacı ile kurutulmaya bırakılır. Kurutulma işleminin yapılması için de özel makineler kullanıldığı bilinmektedir. Bunun için daha önceden 150 ile 200 derece sıcaklığa getirilmiş olan büyük fırınlar kullanılır. Ezilmiş halde bulunan susamımız bu fırınlara konulur. Yaklaşık olarak 2 ile 3 saatlik bir aşamadan geçtikten sonra artık tam manası ile kurumuş olan susamımız güneşe bırakılarak kavrulması sağlanır. Bu işlemin gerçekleştirilmesinin ardından ise bir kez daha tam manası ile ezilmesi için yine özel makinelere sokulur. Bu makineler susamın ezilmesini sağlamasının yanı sıra yağının da çıkmasında önemli bir işlevi olan makinelerdir. Bu sayede Tahin Yağı üretimi sağlanır. Bu makinelerden işlendikten sonra artık susamımız tahin haline gelir. Bu sıkma işlemi ile ortaya Tahin Yağı gibi sağlığa faydası olan bir besin deposu çıkar.

Tahin Yağı Faydaları Nelerdir?

Birçok yemekten kullanılması mümkün olan bu yağ sayesinde sağlığınızı korumanız mümkündür. Zira bu yağ oldukça faydalı olup bilinen birçok yararı bulunmaktadır. Bu yararlardan birkaçını sizlerle paylaşacağız.

Kansere Karşı Birebir Etkisi: Tahin Yağı kansere yakalanan hastalar için oldukça faydalı bir yağ türü olup bu hastaların sık sık bu yağı kullanmaları gerekir. Yapılan araştırmalar neticesinde bu yağı kullanan hastaların birçok faydasını gördüğü ortaya çıkmıştır. Vücutta yapıcı ve onarıcı bir etkisi bulunan Tahin Yağı aynı zamanda oldukça lezzetli bir besin türüdür.

Stresi Önleyici Etkisi: Tahin Yağı aynı zamanda stresi önleyici etkisi bulunduğu bilinmektedir. Bu özelliği sayesinde özellikle okul yaşamında ve iş hayatında bunalan hastalar için oldukça faydalı bir besin türüdür. Bu sebepten ötürü stresten uzak bir yaşam isteyen kimselerin Tahin Yağı tüketmeleri ile rahatlayacağını söylemek mümkündür. Çünkü Tahin Yağı dinlendirici ve rahatlatıcı bir etkisi bulunmaktadır. Bunun sebebi ise bu yağın damar yolu tıkanıklıkların açmasıdır. Bu durum beraberinde sinirleri açar. Bu sayede bireyin rahatlamasını sağlar.
" } ] }