{ "title": "Tahin Soslu Kek", "image": "https://www.tahin.gen.tr/images/tahin-soslu-kek.jpg", "date": "19.01.2024 14:15:28", "author": "tuğba arslan", "article": [ { "article": "Tahin Soslu Kek, Tahin vitamin açısından oldukça zengin ve hem çocuklar hem de yetişkinler için çok sağlıklı bir besin kaynağıdır. Bu açıdan özellikle de yaz aylarında misafirlerine hazırlamak için kolay ve farklı lezzette bir kek tarifi arayanlar için tahin soslu kek hem çok lezzetli hem sağlıklı hem de hafif bir tariftir. Bu tarifi günlerde ya da özel günlerde kolaylıkla hazırlayarak sevdiklerinize farklı bir lezzet sunmak mümkündür.

Tahin Soslu Kek İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Tahin Soslu Kek Sosu için
Tahin Soslu Kek Nasıl Yapılır?

Tahin soslu kek hazırlamak için ilk olarak, yumurta ile toz şeker bir kap içerisine alınarak bir çırpıcı yardımı ile eriyene dek iyice çırpılır. Ardından, süt, sıvı yağ ile tahin de aynı kap içerisine alınarak çırpma işlemine devam edilir. Bunun yanı sıra, başka bir kap içerisine un, vanilya ve kabartma tozu konularak bir çırpıcı yardımı ile iyice çırpıldıktan sonra diğer malzemelerin olduğu kabın içerisine boşaltılır. Tüm karışımlar iyice birbirine karışana ve koyu bir tahin kıvamını alana dek karıştırma işlemine devam edilir. Daha sonra, kek kalıbı alınarak bir tatlı kaşığı tereyağı ile her yanı eşit olacak şekilde yağlanır. Üzerine yine kalıbın her yeri eşit olacak şekilde 3 yemek kaşığı susam serpilir. Daha sonrasında ise kek kalıbına koyu tahin kıvamındaki kek dökülür ve önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında yaklaşık 40 ile 45 dakika arasında pişmeye bırakılır. Pişmekte olan kek ara ara kürdan ile kontrol edilerek pişip pişmediğine bakılır. Kürdanın temiz olarak çıkması halinde kekin pişmiş olduğu anlaşılır. Pişen kek fırından çıkartılarak bir ızgara üzerine ters çevrilir. Ters çevrilen kekin üzerine göz kararı az bir miktar pudra şekeri serpilir ve bir kenarda soğumaya bırakılır. 1 çay bardağı tahinin içine iki yemek kaşığı pudra şekeri eklenir ve iyice karıştırılır. Karışım akışkan bir kıvama gelince kekin üzerine gezdirilir ve üzerine göz kararı az bir miktar daha pudra şekeri ilave edildikten sonra hazır olan kek dilimlenerek servis edilir.

Afiyet olsun.
" } ] }