{ "title": "Tahin Nasıl Yapılır", "image": "https://www.tahin.gen.tr/images/tahin-nasil-yapilir.jpg", "date": "21.01.2024 17:26:39", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Tahin nasıl yapılır, severek tüketilen tahin susamdan yapılmaktadır. Susam ezilerek tahin haline getirilir. İlk olarak tuz havuzlarına yatırılır ve kabuklarının dibe çökmesi sağlanır. Susamın taneleri suyun üstüne çıkar. Tuzlu suyun içinde yaklaşık 8-10 saat bekletilen susamlar daha sonra kurutma ve ezme işleminden geçirilerek tahin haline getirilir. Tahin oldukça besleyici ve acıkmayı geciktirici etkiye sahiptir. Daha çok kış geldiğinde tahinle uygun oranda karıştırılarak tüketilir. Antioksidan ve vitaminlerle vücudun dinç kalmasını sağlar, soğuğa karşı koruyucu etki yapar. Kalsiyum ve demir içeriği de fazladır. Bunun yanında E vitamini içeriğiyle kalp hastalıklarından korur, hücrelerin bozulmasına engel olur. Metabolizmanın hızlanması içinde tahin tüketilir. Tahini enerji verici etkisiyle, hastalıklardan koruyucu etkisiyle uzmanlar bile önermektedir. Kahvaltılarda, tatlı yapımında, kek, kurabiye yapımında, helva yapımında vazgeçilmez bir besindir. Her mutfakta tüketilen bir yiyecek olarak yerini alır. Tahini hazır almak yerine evde yapayı da deneyebilirsiniz. Yapımının kolay olduğunu gördüğünüzde, hazır olanlar yerine yapmayı deneyeceğinizi tahmin ediyoruz. Dilerseniz birlikte tahin nasıl yapılır öğrenmeye çalışalım. Hepinize kolay gelsin.