{ "title": "Tahin Helvasının Faydaları", "image": "https://www.tahin.gen.tr/images/tahin-helvasinin-faydalari.jpg", "date": "19.01.2024 12:13:39", "author": "Betül KIZILKAYA", "article": [ { "article": "Tahin helvasının faydaları, Susamın değişik biçimlerde işlenmesi ve ezilmesi ile tahin ortaya çıkmaktadır. Bu tahin daha çok Kış mevsiminde vücudumuzu grip ve vücudun soğuk algınlığına karşı korunması amacıyla tüketilmektedir. İçerisinde C, B ve E vitaminleri bulunduğu bilinmektedir. Hücrelere faydalı olarak bilinen tahin ya da bazı yörelerde tahan olarak bilinen yiyecek hücrenin yapı taşlarını korumak için faydalı olduğu bilinmektedir. Susamdan elde edilen tahin daha çok sıcak Akdeniz yörelerinde yetişmektedir. Akdeniz bölgelerinden elde edilen susam protein açısından oldukça zengin bir besin kaynağıdır. Susamdan elde edilen tahin ise bozulmayacak uygun ortamda saklandığı takdirde uzun süre kalabilmektedir. Ayrıca tahin demir, kalsiyum, fosfor ve B1 vitamini açısından oldukça zengin önemli bir lif kaynağıdır.