{ "title": "Tahin Helvası Nasıl Yapılır", "image": "https://www.tahin.gen.tr/images/tahin-helvasi-nasil-yapilir.jpg", "date": "19.01.2024 17:17:02", "author": "serhat tonbul", "article": [ { "article": "Tahin helvası nasıl yapılır, Tahin helvası geleneksel tatlılarımız arasında yer almaktadır. Sürekli irmik helvası ve un helvası yapmaktan sıkıldıysanız bir de bu helvayı deneyin. Yalnız baştan söyleyelim ciddi derecede kalori ihtiva etmektedir. Ama arada bir yediğimiz için sıkıntı yok diye kendimizi kandırabiliriz. Tahin helvası yapımı oldukça basittir. Ani misafir baskınında, özel davetlerde, altın günlerde vb. Pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Tahinin vücuda ciddi faydaları bulunmaktadır. Tahin susamın bazı işlemlerden geçirilmesi ve ezilmesi ile elde edilmektedir. Kış aylarında vücuda soğuk algınlığı, grip gibi hastalıklara karşı direnç kazandırmak için tüketiriz. E, C ve B vitaminleri içermektedir. Tahin yağ ve protein açısından çok zengindir. Sindirim sistemi içinde çok faydalıdır. Uygun ortamda saklanması halinde bozulmadan uzun süre muhafaza edilebilmektedir. Tahin ile ilgili bu kısa sohbetimizden sonra tahin helvası nasıl yapılır, bakalım.

Malzemeleri
Nasıl Yapılır?

Yağı tencereye koyup erimeye bırakarak işe başlıyoruz. Eriyen tereyağının içerisine unu ilave ediyoruz. Yalnız unu bir anda değil de yedire yedire dökerseniz daha iyi olacaktır. Bu yapılan ilk aşamaya meyane adı verilmektedir. Buda küçük bir bilgi olsun. Burada kavurma işlemi yapılırken meyanenin rengidir. Meyanenin üç farklı renk tonu olmaktadır. İlk baştaki hali beyaz, kavruldukça sarı ve en sonunda kahverengi. Ocakta unutursanız siyah olarak dördüncü renk ortaya çıkar. Buda maceramızın sonu olur. Şaka bir yana. Meyane ilk etapta pütür pütür olacaktır. Bu yüzden sulandırmaya falan çalışmayın doğal hali budur. Yavaş yavaş kavurmaya devam edin. Kavurma işlemi bittikten sonra pudra şekerini ilave ediyoruz. Şekeri de azar azar yedirirseniz daha iyi olacaktır. Helva için kullanacağınız pudra şekeri satın alırken, nişasta oranın düşük olmasına dikkat edin. Pudra şekerini iyice yedirebilmek için elle yoğurmak gerekebilir. Ispatula kullanırsanız daha rahat yoğurabilirsiniz. Pudra şekerimizi de yedirdikten sonra tahin ilave ediyoruz. İlk etapta 4 yemek kaşığı ilave edip kıvamına bakın. Eğer sert görünüyorsa 2-3 kaşık daha ilave edin. Helvamızın oluşturma aşaması bitti. Şimdi sunum zamanı. İsterseniz silikon kalıplar içerisine koyarak şekilli bir şekilde servis edebilirsiniz. Yanlarında görüntü için 4-5 tane Antep fıstığı da koyulabilir.

Afiyet olsun. Bol şanslar.
" } ] }