{ "title": "Tahin Helvalı Kek", "image": "https://www.tahin.gen.tr/images/tahin-helvali-kek.jpg", "date": "20.01.2024 18:58:02", "author": "Selen Karadeniz", "article": [ { "article": "Tahin helvalı kek, kek sevenlerin farklı lezzetler tatmasına olanak verir. Evinizde tahin helva varsa hemen kekinizi yapmaya başlayabilirsiniz. Üstelik kalan tahin helvanızı da değerlendirmiş olursunuz. İster sade tahin helva kullanın, isterseniz kakaolu tahin helva kullanın. Kekinizin tadına doyum olmaz. Üstelik besleyici özelliği de daha fazla olur. Oldukça hoşuna gidecek. Diğer kek tarifleri gibi sizleri fazla uğraştırmadan yapacağınız bu kek aynı zamanda sizlere farklı bir tarif olduğunu da hissettirecek. Eğer malzemeleriniz hazırsa, hemen tahin helvalı kek tarifini yapmaya başlayalım. Hepinize kolay gelsin.

Tahin helvalı kek için gerekli malzemeler
Tahin helvalı kek nasıl yapılır?

İlk önce sütün yarısıyla tahin helvasını bir tabağın içinde iyice ezin. Bu iş sizi biraz zorlayabilir. İsterseniz karıştırıcı kullanabilirsiniz. Çünkü karışımın iyice homojen olması gerekiyor. Böyle işinizi kolaylaştırmış olursunuz. Başka bir kabın içinde de toz şekerle yumurtaları çırpın. İstediğiniz gibi karışınca içine sıvı yağı, kalan sütü ve tahin helvalı karışı ilave ederek malzemelerin hepsini karıştırın.

Malzemelerin içine elenmiş unu, iri parçalanmış iç cevizi ve kabartma tozunu karıştırın. Bu aşamada kek malzemelerini uzun süre karıştırmamalısınız. Sadece malzemeler karışsın yeter. Bu arada tahin helvalı kek pişireceğiniz kabı güzelce yağlayın. Hamuru içine dökün. Fırını her zamanki gibi 170 derecede ısıtın. Tahin helvalı kek fırında 40-45 dakika içinde pişecektir. En son olarak kürdanla bildiğiniz pişme kontrolünü yapabilirsiniz. Kürdan kekten kuru halde çıktıysa, kekiniz tam pişmiş demektir. Hemen fırından alabilirsiniz.

Tahin helvalı kek piştikten sonra soğumasını bekleyin. Yanında çayınızı demlediyseniz, dilimler halinde kekinizi konuklarınıza ikram edebilirsiniz. Kendine has aromasıyla tahin helvalı kek herkesin beğenisini kazanacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }