{ "title": "Tahin Azerice Nedir", "image": "https://www.tahin.gen.tr/images/tahin-azerice-nedir.jpg", "date": "21.01.2024 13:59:32", "author": "Ömer Faruk ekemen", "article": [ { "article": "
Tahin Azericede Nedir, Türkçede olduğu gibi Azericede de tahin anlamını taşımaktadır. Tahin, susamın ezilerek ve çeşitli işlemlere tabi tutularak yağ gibi bir hale gelmiş şeklidir. Susam tohumlarının kabuklarını soyma işleminden sonra yüksek derecelerde 2 - 3 saat aralığında kavrulması gerekir. Daha sonra oda sıcaklığına inene kadar bekletilir, ardından ezilerek tahin elde edilir.

Tahinin Faydaları Nelerdir?

Tahinin en önemli özelliği besleyici olmasından dolayı kolay acıkmayı önlemektedir. Susam gibi tahin de müthiş bir kalsiyum deposu, çocukların güçlü kemiklere sahip olabilmesi için birebir. Kalsiyumun dışında B vitamini, magnezyum, demir, fosfor ve lif de vardır. Tahin tek başına tüketildiği gibi bal ve pekmez gibi ürünlerle de karıştırılıp tüketilebilir. Tahin vücudu zinde tutar, enerji verir, kışın grip ve benzeri hastalıklara karşı direnç kazandırır. Tahin kahvaltılarda kullanıldığı gibi çeşitli tatlılarda da kullanılır.

Tahinin Zararları Nelerdir?

Her yiyecekte olduğu gibi çok tüketildiğinde de tahinin de zararı vardır. Özellikle yüksek değerlerde şeker içerdiğinden şeker hastaları oldukça tehlikeli bir yiyeceğe dönüşebilmektedir. Ayrıca tahinin hamile bayanlar tarafında tüketilmesi doğacak bebeklerde kalıcı hasarlar bırakmaktadır.

Tahin %100 susamdan üretilen, koruyucu ve katkı maddesi kullanılmayan sayılı doğal bir üründür. Bu nedenle zamanla kavanozun dibinde tortulaşma ve üzerinde yağlanma görülmektedir. Bu şekildeki ürünler kullanılmadan önce iyice karıştırılmalıdır.

Tahin Pekmezin Muhteşem Etkisi

Özellikle kış aylarının ayrılmaz ikilisi olan tahin pekmez, beslenmede oldukça yaralı etkilere sahiptir. Geleneksel mutfakta oldukça uzun bir geçmişe sahip olan tatlı besinlerden biridir. Tahin vücuttaki hücreleri yenileyerek tüketenlere gençlik ve güzellik kaynağı olmaktadır. Pekmezde enerji veren kemik gelişiminden, kemik sağlığına kadar etkileriyle, kan yapıcı özelliğiyle oldukça dikkat çekmektedir. Tahin pekmez üretimi giderek artmakta, tüketimi de bununla orantılı olarak artmaktadır. Özellikle ekolojik tarımla üretilen ürünlerle hazırlanan tahin pekmez daha faydalı etkilere sahiptir. Pekmez ise dut, üzüm, incir gibi meyvelerden üretilir.
" } ] }