{ "title": "Susamlı Tahinli Kek", "image": "https://www.tahin.gen.tr/images/Susamli-Tahinli-Kek-93.jpg", "date": "19.01.2024 14:43:02", "author": "idil alacan", "article": [ { "article": "
Susamlı Tahinli Kek, Kek Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden sadece bir tanesidir. Neredeyse her evin mutfağında bu lezzetlere rastlamak mümkündür. Kek şeker, un, yağ ve yumurta gibi ana malzemelerden oluşan bir tatlı yiyecek türüdür. Kek karışımını hazırlamak, keki kabartmak ve istenilen tatta kek yapmak biraz maharet ister. Fakat bazı püf noktalarına dikkat edildiğinde puf gibi kabarmış oldukça kekler elde edilebilir. Kek içerisine istenilen malzemeler konulabilir. Bilindik tatlardan sıkılanlar ve farklı lezzetler arayanlar tarifimizde olduğu gibi susamlı tahinli keki deneyebilirsiniz.

Susamlı tahinli kek için gerekli malzemeler
Üzeri için
Susamlı tahinli kek nasıl yapılır?

Susamlı tahinli kek tarifi için derin bir karıştırma kasesi tercih edilir. Tüm malzemelerin kek yapımından önce oda sıcaklığında bekletilmesi kekin daha güzel kabarmasını sağlar. Karıştırma kasesinin içerisine ilk önce yumurtalar kırılarak mikser yardımıyla çırpılmaya başlanır. Daha sonra içerisine şeker ilave edilir. Şekerler eriyene kadar çırpma işlemi sürdürülür. Daha sonra içerisine süt ve sıvı yağ ilave edilir. Malzemeler eklenirken mikser ile çırpma işlemine ara verilmemesinde fayda vardır. Çünkü kek yapımının en önemli püf noktalarından bir tanesi de tüm malzemelerin iyice çırpılmasıdır. Daha sonra karıştırma kabının içerisine vanilya, kabartma tozu, tarçın ve un ilave edilir. Tüm malzemeler birbirine özleştikten sonra kek hamurunun içerisine son olarak iri parçalar halinde ufalanmış cevizler ile tahin ilave edilir. Bu aşamadan sonra mikser kullanılmaz. Kek ıspatula yardımıyla iyice karıştırılır. Susamlı tahinli kek için ister yuvarlak ister dikdörtgen bir kek kalıbı tercih edilebilir. Kek kalıbının her bir tarafı margarin ile iyice yağlanır ve etrafına bolca susam serpilir. Hazırlanan kek hamuru kalıba dökülür ve üzeri ıspatula yardımıyla düzeltilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınının orta katında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirilir. Kekin güzel kabarması için fırının kapağı ilk 10-15 dakika kesinlikle açılmamalıdır. İlerleyen dakikalarda kekin üzerine kürdan ya da bıçak batırarak kekin pişip pişmediği kontrol edilebilir. Kek piştiyse kürdan kuru olarak çıkacaktır. Uygulanacak bu püf noktası keki pişirme süresinde oldukça büyük bir avantaj sağlar. Kek piştikten sonra fırından çıkarılır ve içini çekmesi için bir süre oda sıcaklığında bekletilir. Daha sonra kek kalıbı ters çevrilerek üzerine ıslak bez konulur. Bu işlem kekin parçalanmadan kalıptan çıkması için oldukça yardımcıdır. Susamlı tahinli kek istenilen şekilde dilimlenerek servis tabağına alınır ve sunum yapılır.

Afiyet Olsun.
" } ] }