{ "title": "Sıcak Tahin Helvası", "image": "https://www.tahin.gen.tr/images/sicak-tahin-helvasi.jpg", "date": "19.01.2024 13:09:39", "author": "ıbrahim yüceol", "article": [ { "article": "Sıcak tahin helvası, yemeklerin üzerine gidebilecek en güzel lezzetlerin arasında yer alır sıcak tahin helvası. Özellikle balık ve meze üzerine gidilen balık dostu olan tek tatlıdır sıcak tahin helvası. Sıcak tahin helvası çocuklar tarafından çok sevilen bir tatlıdır. İçinde bulunan süt çocukların gelişimine yardımcı olacağından kemik gelişimlerine destek olur. Süt içemeyen çocuklar için anneler sıcak tahin helvasını tercih eder. Sıcak tahin helvasına konulan süt çocukların süt ihtiyacını karşılamaya yardımcı olacaktır. Tatlıda bulun tahin tam bir besin değeridir. Oldukça enerji verir.

Sıcak tahin helvası nasıl yapılır?
Sıcak tahin helvası nasıl yapılır?

Öncelikle fırını 200 derecede ısıtın. Bütün malzemeleri çatalla ezerek karıştırın. Fırına dayanıklı kaseler ya da bir borcam kapağını 1 cm kalınlığında pay edin. Helvaların kaselerini sıcak fırının üst rafına yerleştirin. 4-5 dakika pişirin. Daha sonra fırının sadece ızgara bölümünü kullanarak, üzerini kızartın. Sıcak tahin helvasının püf noktaları, tatlıyı sıcak fırına vermemizin nedeni ızgaranın sadece üzerini kızartmasıdır. Tatlının mutlaka sıcak yenmesi gerekir. Tatlı ertesi güne kaldığında mikrodalgada ısıtılabilir. Sıcak tahin helvasını denemeyenler varsa tam sırası. Mükemmel bir lezzet.

Afiyet olsun.

" } ] }