{ "title": "Limonlu Tahin Helvası", "image": "https://www.tahin.gen.tr/images/limonlu-tahin-helvasi.jpg", "date": "21.01.2024 14:13:59", "author": "serhat tonbul", "article": [ { "article": "Limonlu tahin helvası, tahin helvasının yine çok güzel olan bir başka türüdür. Tahin helvası yapımı kolay olan bir tatlı türüdür. Bizler rutin tatlılara alıştığımız için bu tür tarifler belki biraz tuhaf gelebilecektir. Özellikle irmik helvası ve un helvası revaçtayken. Tahin doğası gereği vitaminli bir yiyecektir. Susamın çeşitli metotlar ile işlenmesi sonucu elde edilen bir yiyecektir. Küçükken büyüklerimiz okula gitmeden önce 1 kaşık tahin pekmez verirlerdi. Zihnimiz açık kalsın diye. Hakikaten enerji düzeyi ve protein değeri yüksek bir nimettir tahin. Tahin aynı zamanda yüksek kalsiyum ve magnezyum değerlerine sahiptir. Güçlü kemikler ve sinir sistemi için bu iki mineral kaçınılmazdır. Kışın enerji vererek içinizi ısıtacak bir tatlıdır. Şimdi biz tahine bir de limon eklersek iyice vitaminli hale getirmiş olacağız. Limon tahinin içerisinde biraz ekşimsi bir aroma oluşturacaktır. Limonlu chesscake kıvamında bir tat damağımıza gelecektir.

Limonlu tahin helvası için malzemeler
Limonlu tahin helvası nasıl yapılır?

İlk etapta bütün malzemelerimizi bir kabın içerisine alıyoruz ve çatal ya da tahta kaşık ile iyice ezerek püre haline getiriyoruz. Bu işlem biraz kolunuzu yorabilir. Bu arada fırınımızı 200 dereceye getirip ısınmaya bırakıyoruz. Toprak kaselere veya tabaklara püre haline getirdiğimiz karışımı koyuyoruz. Yalnız yükseklik 1 cm'ye kadar olursa iyi olur. Çünkü tahinde aynı kek gibi kabarma eğilimi göstermektedir. O yüzden fazla koyarsanız yanlardan taşıp hem görüntüyü bozar hem de tepsinizi kirletir. Tahin koyduğumuz kaplarımızı fırının üst rafına yerleştirdiğimiz telime koyuyoruz. Yalnız pişerken başından ayrılmasanız iyi olur. Zira çok çabuk üzeri yanabilir. 6-7 dk. İçinde Limonlu tahin helvamızın kabarıp üzerinin kızardığını göreceksiniz. Bu tatlıyı sıcak servis etmek ve yemek gerekir. Dilerseniz tatlıyı daha önceden hazırlayıp sadece kızartma aşamasını bekletirsiniz. Misafirleriniz gelince mikrodalgaya atarsınız. Yoksa fırında pişirirsiniz ya da yemeklerinizi bitirmeye yakın fırına atarsınız. Tahin helvasını genellikle balık yemeklerinden sonra yiyebilirsiniz. Zaten kışı hatırlatan bir tatlıdır. Limonlu tahin helvamız bu kadar. İsterseniz üzerine az miktar limon kabuğu rendeleyip sunum yapabilirsiniz.

Şimdiden afiyet olsun.
" } ] }