{ "title": "Güveçte Tahin Helvası", "image": "https://www.tahin.gen.tr/images/guvecte-tahin-helvasi.jpg", "date": "21.01.2024 15:13:46", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Güveçte Tahin Helvası, helva en çok çocuklar tarafından sevilerek yenen tatlıların başımda gelmektedir. Helva oldukça fazla seçenekteki malzemeleri ile kolaylıkla hazırlanabilen şerbetli bir tatlıdır. Hazır tahin helvası ile hazırlanan helva elbette ki farklı bir lezzet barındırmaktadır. Yapımı ve hazırlanışı oldukça pratiktir. Helva isteğe göre un ya da irmik kullanılarak hazırlanabilir, hatta içerisine tahin, şeker ya da pekmez eklenerek de kolaylıkla hazırlanabilmektedir. Ayrıca helva farklı pişirme teknikleri ile de hazırlanabilmektedir. Fırında, ocakta kavurup ya da güveçte lezzetli helvalar hazırlanabilir. Aslında helva pişirmek oldukça kolaydır, önemli olan çok fazla kavrulmamasına özen göstererek ayarında yapabilmektir. Mesela helvanın içerisine katılan şerbet eğer fazla miktarda olur ise helvanız bulamaç halinde olabilir. Bu nedenle mutlaka kavurma ve şerbeti iyi ayarlamak hüner işidir. Eğer denemenizde helvanın kıvamını tutturamazsanız sakın pes etmeyin. Çünkü birkaç denemeden sonra mükemmel kıvamda helvalar hazırlayabilir ve sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Güveçte Tahin Helvası İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Güveçte Tahin Helvası Nasıl Yapılır?

Öncelikle hazır olarak alınmış tahin helvası geniş bir kabın içerisine alınır. Ardından çatal kullanılarak tahin helvası ezilir. Daha sonra tahin helvasının içerisine sütü ve limon suyunu ekledikten sonra karıştıralım. Bu arada daha önceden hazırladığımız küçük güveç kaplara hazırladığımız karışımları eşit miktarda paylaştıralım. Önceden 200 derecede ısıtmış olduğumuz fırına güveç kaplarını yerleştirelim ve üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Kızardıktan sonra güveçte tahin helvasını sıcak olarak servise hazırlayalım.

Afiyet olsun.
" } ] }