{ "title": "Gebelikte Tahin Pekmez", "image": "https://www.tahin.gen.tr/images/gebelikte-tahin-pekmezi.jpg", "date": "21.01.2024 18:45:05", "author": "Serpil Köseoğlu", "article": [ { "article": "Gebelikte Tahin Pekmez, Gebelik Dönemi kadınların bünyelerinin en zayıf olduğu dönemdir. Bu nedenle hamile olan kadınların ek gıdalar alarak bünyelerini kuvvetlendirmeleri gerekir. Tahin ve pekmezi bir arada kullanmak, hücreleri yenileyeceği gibi kemikleri de güçlendirecektir. Aynı zamanda pekmezin kan yapıcı özelliği sayesinde anne karnındaki bebeğin sağlıklı gelişiminde de büyük rol oynar. Bu nedenle hamile olan kadınların özellikle vazgeçilmez ek gıda takviyeleri arasında yer alır.

Hamile olan kadınların, hamilelik dönemleri boyunca yediklerine ve içtiklerine aşırı derecede dikkat etmeleri gerekmektir. Bu nedenle bebek için alacakları ek gıda takviyeleri bir o kadar organik olması gerekmektedir. Bu dönemde kan yapıcı, hücre yenileyen gıdaları tüketmek bebeğin gelişimini hızlandıracaktır. Günümüzde bulunan pekmez çeşitlerinin faydaları saymakla bitmez. Hepsi de gebelik dönemi boyunca faydalıdır. Bu pekmezler:

Üzüm Pekmezi

Kan yapıcı özelliği vardır. Bu nedenle hamile kadınların bitkin düşmesini engeller ve direnci arttırır. İştah açar.

Dut Pekmezi

Hamile olan kadına canlılık verir. Hastalıklara karşı kalkan olur. Anneye ve bebeğe enerji verir. Özellikle kış aylarında, soğuk algınlığına karşı korur.

Keçi Boynuzu Pekmezi

Keçi Boynuzu içeriğinde potasyum, kalsiyum, demir, bakır, çinko, magnezyum ve fosfor bulunduğundan kalbe çok iyi gelir. Aynı zamanda içeriğinde demir bulunan her şey kan yapar. Kalbe iyi geldiğinden, kolesterolü ve tansiyonu düzenler. Özellikle hamile olan kadınların tansiyon problemleri var ise mutlaka gebelik dönemleri boyunca tüketmeleri gerekir.

Tahin, Susamdan elde edilen tahin, tek başına hücre yenilediği gibi, pekmezle karıştırılarak yendiği zaman soğuk algınlığına karşı inanılmaz bir direnç sağlar. Gebe olan kadınların özellikle hamilelik dönemleri boyunca sıkça maruz kaldıkları dirençsizlik ve soğuk algınlığına karşı çok iyi gelmektedir. Doğal gıda takviyeleri olduğundan da bebeğe zarar gelmemektedir. Bu nedenle gebelikte tahin pekmez kadınların güvenle kullandıkları vazgeçilmez gıdalardır.
" } ] }