{ "title": "Fırında Tahin Pekmez", "image": "https://www.tahin.gen.tr/images/firinda-tahin-pekmez.jpg", "date": "19.01.2024 00:11:13", "author": "fatma nur yakar", "article": [ { "article": "Fırında tahin pekmez, Tatlı yemeyi de yapmayı da seven bir millet olduğumuz kesindir. Her türlü tatlıyı yapabilen ve çeşit çeşit tatlıyı sahip olan bir mutfağada sahibiz. Eşimize, dostumuza ve evimize gelen misafirimize çayın yanına hemen bir tatlı yaparız. Bugün de normalde bile yemeyi çok sevdiğimiz iki lezzetin tarifinden bahsedeceğim. Tahin ve pekmez. Her ikisini de gün içerisinde, kahvaltılarda mutlaka tüketen vardır elbette. Bu tatlıyı kimsenin çok yapmadığını hatta bilmediğini bile söyleyebiliriz. Şimdiden kolay gelsin.

Fırında tahin pekmez için gerekli olan malzemeler
Fırında tahin pekmez nasıl yapılır?

Fırında tahin pekmez için ilk olarak margarini bir sos tavasında eritiyoruz. Eriyen margarinin içerisine tahin ve pekmezi ekleyin ve yağ ile tahin ve pekmez karışana kadar karıştırın. Karışdıktan sonra ocağın altını kapatın. Ayrı bir kapta ise şeker ve yumurtayı köpürene kadar çırpın. Çırptıktan sonra yumurta ve şekeri tahin pekmez karışımına yavaş ekleyin. En son olarak un ve kabartma tozunu da ekleyip tam anlamı ile birbirine karışına kadar yavaş yavaş çırpın. Güveçlerinizin içerisini tereyağı ile her yerini yağladıktan sonra karışımdan ekleyin. 180 derece ısıtılmış fırında 40 veya 45 dakika kadar pişirin.

Afiyet olsun.
" } ] }