{ "title": "Ballı Tahin", "image": "https://www.tahin.gen.tr/images/balli-tahin.jpg", "date": "21.01.2024 10:43:33", "author": "Utku Batuhan Özen", "article": [ { "article": "Ballı Tahin, yıllardır süre gelen pekmez-tahin lezzetine alternatif olarak ortaya çıkan bir lezzettir. Tahin, susamın birtakım çeşitli işlemlerden geçirilmesiyle elde edilir ve içerisinde bulunan A, B ve E vitaminleri, demir ve kalsiyum miktarı ile toplumda besleyici özelliği ve tok tutması ile bilinir. Şifa dolusu tahini sade tüketmeyi sevmeyenler, çocuklarına da tahini sevdirip yedirmek isteyen ebeveynler pekmez yerine tahini bal ile tüketirler. Ballı Tahin, kış aylarında genellikle grip ve grip tarzı hastalıkların iyileşmesi; yoğun iş stresi yaşayanlar için de sabah zinde tutması amacıyla alternatif tıp ürünü olarak tüketilir. Ayrıca ballı tahin, Türk mutfağında kahvaltıda, çeşitli meze ve yemeklerde de tüketilir.

Ballı Tahinin sağlığa faydaları nelerdir?
Ballı Tahin yapımı için gerekli malzemeler
Ballı Tahin ile yapılabilecek tatlılar ve yemekler
" } ] }